Muziejų veiklos poveikis: muziejininkų ir auditorijų nuomonių apžvalga - Karpavičiūtė, Simona; Petkutė, Ieva (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
2018-ieji yra paskelbti Europos kultūros paveldo metais, kviečiama reflektuoti, kuo svarbus kultūros paveldas visiems europiečiams, nepriklausomai nuo šalies, etninės priklausomybės, amžiaus, išsilavinimo arba sveikatos. Su šia proga sietinas 2017–2018 m. Lietuvoje įgyvendintas Lietuvos meno muziejų prieinamumo socialinės atskirties grupėms tyrimas. Tyrimo tikslas – įvertinti Lietuvos meno muziejų prieinamumo situaciją, išanalizavus tikslinių grupių, Lietuvos meno muziejų darbuotojų požiūrį į muziejų prieinamumą. Tyrimas leido apžvelgti vyraujančius požiūrius apie prieinamumą, taip pat iššūkius, su kuriais susiduria negalią turintys asmenys, norintys dalyvauti kultūriniame gyvenime, kurio dalis yra muziejai.