Ko reikia, kad šlapimo nelaikančių žmonių slauga būtų kokybiška ir nereikalautų didelių išlaidų? Svarbiausi efektyvios strategijos veiksniai - Ausėnaitė, Daiva (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Šiemet Romoje vykusioje tarptautinėje konferencijoje (Global forum of Inkontinence, GFI) buvo pristatyta išsami efektyvios šlapimo nelaikančių asmenų slaugos ir priežiūros strategija. Ši konferencija rengiama kas dveji metai, ja siekiama atkreipti visų pasaulio valstybių dėmesį į šlapimo nelaikančių žmonių, jų artimųjų, dirbančių neformaliais slaugytojais, ir profesionalių slaugytojų, slaugančių sunkias šlapimo nelaikymo formas turinčius asmenis, kasdienes problemas. GFI metu pristatyta studija apžvelgė svarbiausius veiksnius, egzistuojančius kiekvieno šlapimo nelaikymą turinčio žmogaus gyvenime. Šių veiksnių suvokimas, kontrolė ir reikiama korekcija gali smarkiai koreguoti valstybines išlaidas, skiriamas šlapimo nelaikančių pacientų kasdienei slaugai.