Pagrindinė vertybė – pagalba žmogui ir empatija - Vasilevska, Sonata (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Slauga – ne tik viena seniausių profesijų žmonijos istorijoje, bet ir atskiras mokslas. Tai ne tik procedūrų atlikimas, bet ir gebėjimas įsiklausyti, bendradarbiauti su sveikatos priežiūros specialistais bei priimti bendrą sprendimą paciento sveikatos būklei gerinti. Slaugytojo darbas yra sunkus tiek fiziškai, tiek emociškai, nes susiduriama su įvairiomis emocijomis – pykčiu, depresija, nerimu, džiaugsmu ir dėkingumu. Reikalingas vidinis nusiteikimas bei ryžtas paskirti gyvenimą šiai kilniai profesijai, todėl labai svarbu, kad slaugytojo profesiją rinktųsi studentai, turintys tam pašaukimą.