Kaip padėti žmogui po bandymo nusižudyti - Latakienė, jolanta; Grižas, Antanas (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Suicidologijos moksle gerai žinoma, kad bandę nusižudyti asmenys turi didesnę vėlesnės mirties dėl savižudybės riziką (Hawton, Zall & Weatherall, 2003; Runeson, 2002), ypač pirmaisiais mėnesiais po bandymo nusižudyti (Cedereke & Ojehagen, 2005). Taip pat žmonės po mėginimo nusižudyti dažnai patenka į ligoninę, taigi tai yra gera proga savižudybių prevencijai – būnant ligoninėje galima užmegzti pirmąjį kontaktą su pacientu. Šiame straipsnyje pateikiame rekomendacijas, kaip bendrauti su asmeniu netrukus po jo (jos) bandymo nusižudyti. Jas suformulavome mūsų su kolegomis Vilniaus universitete atlikto mokslinio tyrimo metu (Dadašev, 2017), remdamiesi interviu su 21 asmeniu, kurie po mėginimo nusižudyti buvo patekę į bendrojo profilio arba psichiatrijos ligoninę.