Reikia būti motyvuotam - Gerasimova, Lolita (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Slaugytoja svajojau tapti nuo vaikystės ir šiuo metu savęs niekur kitur neįsivaizduoju. Mano nuomone, slauga – ne tik mokslas ir praktika, tai kur kas daugiau. Žmogus, nusprendęs pasirinkti tokį kelią, turi turėti pašaukimą, nes ši profesija reikalauja išskirtinių savybių, tokių kaip atsakingumas, švelnumas, sąžiningumas, empatija, supratimas ir svarbiausia savybė – meilė žmogui, meilė pacientui. Bet kokioje situacijoje slaugytojas turi išlaikyti pagarbą žmogui, žmogiškajam orumui, norą ir gebėjimą bendrauti su pacientu.