Karantino pamokos Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje - Bagdonavičienė, Asta (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Šiemet pavasaris visame pasaulyje išaušo paženklintas koronaviruso SARS-CoV-2 iššūkio, su kuriuo tenka tvarkytis iki šiol. Šio iššūkio suvaldymas pareikalavo daug mūsų visų pastangų, kad prisitaikytume prie kitokio darbo režimo, naujų reikalavimų, griežtų suvaržymų. Nebuvo išvengta ir kritinių momentų, tačiau, išmokę pamokas bei įgiję praktinės patirties, įgavome daugiau drąsos ir šiandien jaučiamės kur kas tvirčiau nei pandemijos pradžioje. Norėdami pasidalyti gerosios praktikos pavyzdžiais, išskyrėme esminius aspektus, kuriuos galėtume įvardyti kaip labai svarbius bet kuriai gydymo įstaigai.