Slaugytojai – ne tik gydytojų nurodymų vykdytojai - Aukštikalnytė, Gintarė (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Darbas Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje bus tas, kurio dėka galėsiu padėti sunkiai sergantiems ligoniams, neretai leidžiantiems paskutines akimirkas šiame gyvenime. Tikiu, kad ateityje slaugytojai taps savarankiškesni ir bus ne tik gydytojų nurodymų vykdytojai, bet ir visaverčiai sveikatos priežiūros paslaugų teikėjų komandos nariai.