2017 metų Sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų kompetencijų centre vykusių mokymų kokybės apžvalga - Natka, Raimondas; Rastenytė, Karolina (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Visa sveikatos priežiūros įstaigų veikla yra nukreipta į paciento poreikių tenkinimą. Sveikatos priežiūros paslaugų kokybė sunkiai apibrėžiama ir pamatuojama. Pasaulio sveikatos organizacija leidinyje „Sveikata 2020“ kaip pagrindinį sveikatos politiką formuojantį tikslą iškelia sveikatos ir gerovės žymų pagerėjimą, mažinant nelygybę sveikatos priežiūros sektoriuje ir užtikrinant prieinamas sveikatos priežiūros paslaugas, kurios būtų universalios, teisingos, tvarios bei aukštos kokybės.