Priklausomybė nuo kompiuterio - Kunaitė, Deimantė (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Priklausomybė nuo kompiuterio priskiriama ir gydoma lygiai taip pat kaip ir kitos priklausomybės (narkomanija, alkoholizmas ar azartinių lošimų priklausomybė). Ją įgyti gali tiek vaikas, paauglys ar suaugęs žmogus. Jeigu pasireiškia tokie rizikos faktoriai kaip nerimas, slogi nuotaika, depresija, kitas priklausomybės sutrikimas, socialinės paramos stoka iš aplinkos, šeimos sunkumų turintys paaugliai, mažiau mobilūs ar socialiai aktyvūs žmonės nei anksčiau buvo, įtampa ir žemas pasitikėjimas savimi, tokią priklausomybę įgyti yra didesnė tikimybė. Plačiai aprašomi požymiai, rodantys, jog kompiuteris tampa problema (negalėjimas ar sunku atsipalaiduoti – nei psichiškai, nei fiziškai; nesugebėjimas kontroliuoti laiko, praleidžiamo prie kompiuterio; socialinių ryšių nykimas; kasdieninė veikla (pavyzdžiui, valgymas) perkeliama prie kompiuterio; pakitęs dienos ir nakties ciklas; interesų susiaurėjimas ir pomėgių, išskyrus susijusius su kompiuteriu, nykimas), padeda atpažinti ir laiku užkirsti kelią šios priklausomybės vystymuisi. Pagrindinis prevencijos būdas yra realiai rodomas dėmesys ir realus bendravimas akis į akį. Padėti nustatyti, ar priklausomybė yra, ar ne, gali savikontrolės anketa bei Bergeno priklausomybės nuo „Facebook“ skalė.