Irenos Šauklienės nuotraukų ciklas „Šviesos atspindžiai“ - Šauklienė, Irena (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Gamta mums siūlo neaprėpiamų formų, spalvų, raštų, kūrybinių ir praktinių sprendimų įvairovę. Ji buvo ir yra pagrindinis žmogaus įkvėpimo šaltinis. Stebėdamas gamtą, žmogus jos galią ir žavesį gali perkelti į dizainą, architektūrą, meną ir fotografiją. Nuotraukose galiu įamžinti vaizdą ir parodyti kitiems, nes gamta – geriausia mokytoja.