Pirmoji širdies persodinimo operacija įamžinta Petro Katausko nuotraukose - Valančiūtė, Janina (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Rugsėjo 2-ąją sukako 30 metų, kai Lietuvoje sėkmingai persodinta donoro širdis. Lietuvos medicinos bibliotekoje (LMB) surengta paroda „Pirmoji širdies transplantacija Lietuvoje Petro Katauskio fotonuotraukose“. Atidarydama renginį LMB direktorė Salvinija Kocienė prisiminė nepaprastą 1987 m. atliktą operaciją ir pakvietė pažiūrėti literatūros ir nuotraukų parodą, kurioje užfiksuotas šis įvykis.