Kasdieninė kardiotreniruotė labai naudinga sveikatai - Markulis, Eugenijus (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Tikslinis fizinis krūvis, sukeliantis lengvą tachikardiją ir padažnėjusį kvėpavimą, dar vadinamas kardiotreniruote. Tai visai ne tas pats, kas darbas su fizinio krūvio elementais. Darbas, kur „prisilakstome“, dažniausiai sukelia ne tiek fizinį, kiek emocinį nuovargį. Kardiotreniruotė sukelia lengvą fizinį nuovargį, bet pailsite emociškai.