Europos kalbų dieną pasitinkant - Žėkienė, Diana (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Rugsėjo 26 d. Europos Sąjungoje kasmet švenčiama Europos kalbų diena. Ši diena skirta Europos Sąjungos kalboms. Pagrindinis jos tikslas – puoselėti kalbų ir kultūrų įvairovę ir skatinti žmones mokytis kalbų visą gyvenimą Pasaulyje kalbama net 7000 kalbų, Europoje – maždaug 400. Europos Sąjungoje, turinčioje 500 mln. gyventojų, 23 kalbos (tarp jų ir lietuvių) yra laikomos oficialiosiomis, tačiau joje kalbama dar 60 regioninių ir etninių mažumų kalbomis.