Kompensuojamųjų medicinos priemonių receptą gali išrašyti slaugytojas - Loreta Gudelienė-Gudelevičienė, Pagal Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos informaciją parengė (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Bendrosios praktikos, bendruomenės slaugytojams ir slaugytojams diabetologams suteikta teisė, gydytojui paskyrus, išrašyti pacientams daugumą medicinos pagalbos priemonių. Iš viso 2016 m. slaugytojai išrašė apie 3500 receptų medicinos pagalbos priemonių. 2017 m. pirmąjį pusmetį jau 3400. Slaugytojų išrašomų medicinos pagalbos priemonių receptų skaičius sparčiai auga.