GegužĖ, gegUžė ar gegUŽIS? - Žėkienė, Diana (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Gegužė – paukščių klegesio, augalijos suvešėjimo mėnuo. Pirmosiomis gegužės dienomis užkukuoja gegutė, jos vardu ir pavadintas mėnuo, nors senovėje lietuviai šį mėnesį vadino ir kitais vardais: Sėtiniu, Žiedžiumi, Žiedų, Gegužiniu.