Laikas ir aplinkybės diktavo pokyčius - Paukštienė, Gražina (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Leidinio atsiradimas ir pirmasis gyvavimo dešimtmetis sutapo su didžiulėmis permainomis slaugos srityje: medicinos seseris pradėta vadinti slaugytojomis, 2001 metais priimtas Slaugos praktikos įstatymas, pirmieji slaugytojai gavo aukštojo mokslo diplomus. Leidinyje stengėmės nušviesti visas šias naujoves ir padėti susiorientuoti skaitytojams naujuose vėjuose.