Tikslas – ugdyti pažangų slaugos priežiūros specialistą - Ruolia, Juozas (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Šiuolaikinis slaugytojas gerokai skiriasi nuo savo profesijos kolegų prieš 10–20 metų. Sveikatos priežiūros sistema modernėja ir sudėtingėja ir tai slaugytojams kelia naujų iššūkių. Iš slaugytojų tikimasi aukštos kvalifi kacijos, iniciatyvumo, jiems suteikiama vis daugiau savarankiškumo, bet reikalaujama ir didesnės atsakomybės. Slaugytojas pagal savo kompetencijas iš gydytojo pagalbininko tampa specialistu, galinčiu atlikti daugiau savarankiškų asmens sveikatos priežiūros funkcijų. Nauji iššūkiai slaugytojus verčia nuolat tobulinti profesines žinias, domėtis pasaulinėmis sveikatos priežiūros naujienomis, mokslo pasiekimais.