Dialogas su slaugos specialistais – būtinas - Veryga, Aurelijus (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Slauga, kaip sudėtinė sveikatos priežiūros dalis, apima sveikatos ugdymą, stiprinimą ir išsaugojimą, ligų ir rizikos veiksnių profi laktiką, sveikų ir sergančių asmenų fi zinę, psichikos ir socialinę priežiūrą. Slaugytojai, įgyvendinantys šias funkcijas, sveikatos priežiūros sistemoje visada buvo nepakeičiama grandis.