Gaidys šaukia kakaryko... - Žėkienė, Diana (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
„Gaidys šaukia kakaryko – lesa grūdus ne už dyka“, – sako lietuvių liaudies išmintis. 2017-ųjų simbolis – Ugninis Raudonasis Gaidys. Tad, manoma, tylių, ramių metų tikėtis neverta. Gaidys skatins teisingumo siekį, kovą su negerovėmis, diskusijas, ginčus, aktyvų bendravimą. Bendravimą? O kokia kalba, juk gaidžio giedojimas įvairiose šalyse girdimas skirtingai, net žodžio gaidys reikšmė įvairiose kalbose dažnai ne ta pati.