The Assessment of Teamwork and Personal Leadership in Nursing - Mikalauskienė, Agnė; Rapolienė, Lolita; Truš, Marija (Slauga. Mokslas ir praktika, 2025)
Komandinis darbas ir asmeninė lyderystė yra kertiniai veiksniai, padedantys užtikrinti tinkamą darbinę aplinką, kokybiškas paslaugas ir darbo efektyvumą. Tyrimo tikslas: išanalizuoti komandinio darbo ir asmeninės lyderystės raišką ir tarpusavio sąsajas slaugytojo darbe. Tyrimo metodika. 2024 m. vienoje iš Klaipėdos sveikatos priežiūros įstaigų atliktas kiekybinis tyrimas, kuriame dalyvavo 189 komandinį darbą dirbantys slaugytojai. Taikyti TeamSTEPPS ir Leadership practices inventory klausimynai, statistinei analizei taikytas SPSS for Windows 21.0. Tyrimo rezultatai. Dauguma slaugytojų, nepriklausomai nuo darbo stažo, komandinį darbą vertina gerai, penktadalis – vidutiniškai. Slaugytojai aukščiausiai vertina situacijos stebėjimą, komandos struktūrą ir bendravimą, žemiausiai – abipusės paramos nuostatą. Situacijos stebėjimo ir komandos struktūros veiksniai buvo patikimai geriau vertinami slaugytojų su mažesniu darbo stažu. Dauguma slaugytojų, nepriklausomai nuo darbo patirties, teigiamai vertinoa lyderystę, pusei užtenka lyderio savybių, trečdalis slaugytojų savo darbe taiko transformacinį lyderystės stilių, o daugiau nei trečdalis nelaiko savęs lyderiais. Svarbiausiais lyderio bruožais slaugytojai įvardijo atsakingumą, profesionalumą ir komunikabilumą. Labiausiai išreikšti asmeninės lyderystės veiksniai tarp slaugytojų buvo kitų drąsinimas ir pavyzdžio rodymas, mažiausiai išreikštas – įtikinimas vizija. Nustatyta, kad, didėjant respondentų darbo stažui, reikšmingai mažėja jų iššūkio procesui lyderystės veiksnys. Tyrimo metu nustatytos tiesioginės sąsajos tarp daugumos slaugytojų asmeninių komandinio darbo nuostatų ir jų lyderystės raiškos. Pavyzdžio rodymas, įtikinimas vizija ir kitų įgalinimas patikimai gerino visus komandinių nuostatų veiksnius. Išvados. Svarbiausios komandinės nuostatos yra situacijos stebėjimas, komandos struktūra ir bendravimas, o labiausiai išreikšti asmeninės lyderystės veiksniai – kitų drąsinimas ir pavyzdžio rodymas. Nustatyti patikimi tiesioginiai ryšiai tarp daugumos komandinių ir lyderystės veiksnių rodo, kad, stiprinant asmeninę lyderystę, galima daryti teigiamą įtaką komandiniam darbui, kuris pagerintų darbo rezultatus, o stiprinant komandos struktūrą, situacijos stebėjimą ir bendravimą gali būti ugdomi visi lyderystės bruožai.
Keywords: teamwork; leadership; nurses