Aortos aneurizma – „tylioji žudikė“ - Smagurauskaitė, Dalia (Slauga. Mokslas ir praktika, 2023)
Rugsėjo 19-ąją pasaulyje minima Pasaulinė aortos aneurizmos diena, skirta priminti visuomenei apie „tyliąja žudike“ vadinamą ligą. Labai dažnai aortos aneurizma nepasireiškia jokiais simptomais, o jai plyšus pusė pacientų miršta dar pakeliui į gydymo įstaigą. Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) gydytojas kraujagyslių chirurgas Artūras Mackevičius sako, kad laiku diagnozavus ligą to galima išvengti.