Slaugos ypatumai vaikų reabilitacijoje - Sytnikova, Viktorija; Raistenskis, Juozas; Istomina, Natalja (Slauga. Mokslas ir praktika, 2023)
Reabilitacija – tai gydymo priemonių kompleksas, skirtas atgauti dėl patirtų traumų, ligų ar kitų priežasčių prarastas funkcijas. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) teigimu, pagrindinis reabilitacijos tikslas yra pasiekti maksimalų asmens funkcinio nepriklausomumo lygį. Ji apima fizinių, sensorinių, kognityvinių, psichologinių ir socialinių funkcijų lavinimą [1]. Vaikų reabilitacijai svarbi yra abilitacija – medicininių, pedagoginių, socialinių priemonių ir metodų kompleksas, skirtas ugdyti maksimalų savarankiškumą vaikams, turintiems įgimtą ar ankstyvoje vaikystėje įgytą funkcijos sutrikimą. Ir reabilitacijos, ir abilitacijos tikslas – pažeistų organizmo funkcijų atkūrimas, adaptacijos vystymas bei aktyvumo skatinimas.