In Memoriam Juozui Ruoliai - Gužauskienė, Teresė (Slauga. Mokslas ir praktika, 2023)
Juozas Ruolia – Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiaus kavalierius, nusipelnęs Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojas, fitoterapijos Lietuvoje pradininkas, daug metų atidavęs klinikinės praktikos onkologijos srityje veiklai darbuodamasis Nacionaliniame vėžio institute.