Tarptautinė slaugytojų diena paminėta Panevėžyje - Lithuanian organization of nursing specialists, Informs (Slauga. Mokslas ir praktika, 2023)
Kasmet gegužės 12 dieną viso pasaulio slaugytojai mini Tarptautinę slaugytojų dieną. Ši data pasirinkta neatsitiktinai – tai yra šiuolaikinės slaugos pradininkės, britų slaugytojos Florence Nightingale, turėjusios reikšmingos įtakos šiuolaikinės slaugos praktikos ir mokslo pagrindų formavimui bei plėtrai, gimtadienis.