Rankų higiena gydymo įstaigoje: saugo ligonių sveikatą ir net padeda sutaupyti - Smagurauskaitė, Dalia (Slauga. Mokslas ir praktika, 2023)
Gegužės 5-ąją pasaulyje minima rankų higienos diena, kurios tikslas – atkreipti visuomenės ir sveikatos priežiūros specialistų dėmesį į tinkamą rankų higieną, galinčią žymiai sumažinti įvairių ligų plitimo pavojus. „Per mėnesį RVUL sunaudojama 500 tūkstančių vienetų įvairių vienkartinių apsauginių pirštinių ir daugiau nei 6000 litrų rankų antiseptiko per metus“, – sako Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Epidemiologinės priežiūros skyriaus infekcijų kontrolės specialistė Iveta Petraitytė ir dalinasi įžvalgomis apie rankų higieną kaip vieną efektyviausių infekcijų kontrolės ir prevencijos priemonių gydymo įstaigose.