Suvokti ligos priežastis – prielaida pasveikti - Kirkutis, Algimantas (Slauga. Mokslas ir praktika, 2023)
Kaip atskirti nesimptominę ligos pradžią nuo dar geros sveikatos būklės? Atsakyti į šį klausimą, tai reiškia atsakyti ir į klausimus: „kodėl, pagal naujausias Pasaulio sveikatos organizacijos analizes, mes esame šalis, kurios piliečių gyvenimo trukmė pati trumpiausia visoje Europos Sąjungoje? kodėl mūsų vyrų ir moterų gyvenimo trukmės skirtumas pats didžiausias? kodėl lietuviai daugiausiai žudosi ir dažniausiai miršta nuo širdies ir kraujagyslių ligų?“