Vidinis su(si)tarimas – harmonija ir balansas, kurio turime siekti - Žukauskienė, Daiva (Slauga. Mokslas ir praktika, 2022)
Kas vyksta, kai aš sutariu? Kokie vidiniai procesai vyksta, kai bandau sutarti, pasiekti vidinę darną? Lengvabūdiškai priimti sprendimus ir tai vadinti apsisprendimu būtų labai paprasta. Kartais taip ir nutinka, tai tiesiog sąmoningas veiksmas, kai norima pažiūrėti, kas iš to išeis. Kitas būdas – būti aktyviai įsitraukusiam į apsisprendimo procesą. Ryžtas pasiekti ir padaryti – panašus jausmas. Nepamirškime, kad visais atvejais rezultatas vien nuo žmogaus nepriklauso. Vidinis pritarimas, pasirinkimas, ką nors daryti ar nedaryti, – tai krypties numatymas, noro veikti sužadinimas. Vidinė darna suvokiama kaip vidinė laisvė, kad galiu daryti tai, kam pritariu, kad sąžinės balsas tyli, nes pritaria. Teisingą apsisprendimą lydi vidinis rezonansas, kai mintys, veiksmai tiesiog laisvai liejasi, eina kaip per sviestą. Ši būsena labai komfortiška, suteikia daug laisvos energijos, motyvacijos.
Keywords: self-determination; harmony