Modular vacational training program of nurse helper - Kiselienė, Danguolė; Dadašova, Egita; Giedrimė, Lina (Slauga. Mokslas ir praktika, 2022)
Senėjant visuomenei, siaučiant pandemijoms, Europa susiduria su didėjančiu slaugytojų poreikiu. Daugelyje Europos šalių (Švedija, Norvegija) kai kurias slaugytojų funkcijas galima pavesti slaugytojų padėjėjams. Iki 2019 metų, norint įgyti slaugytojo padėjėjo specialybę, pakakdavo baigti trijų mėnesių kursus.2000 m. patvirtinta medicinos norma „MN: 21:2000 „Slaugytojo padėjėjas. Funkcijos, pareigos, teisės, kompetencija ir atsakomybė“. Slaugytojo padėjėjas – sveikatos priežiūros sistemos darbuotojas, padedantis slaugos specialistui suteikti kvalifikuotas slaugos paslaugas. Slaugytojo padėjėjas, baigęs studijas, įgyja daug funkcijų, kurios yra suskirstytos į „savarankiškai atliekamas“ ir į „darbą slaugos specialisto priežiūroje“. Dirbant komandoje turėtų gerėti slaugos kokybė, pacientų pasitenkinimas slauga.
Keywords: nurse helper; modular vacational teaching