Slaugytojas ir paciento autonomija - Gedrimė, Lina (Slauga. Mokslas ir praktika, 2022)
Lietuvoje slaugytojai įgauna vis daugiau funkcijų ir atsakomybių. Slaugytojų funkcijos yra ne tik suteikti kokybišką slaugą, bet pacientą mokyti ir įgalinti priimti sprendimus. Atlikti tyrimai Lietuvoje leidžia manyti, kad slauga, nepaisant mokslo naujovių, vis dar yra paternalistinio modelio. Pacientai nėra įtraukiami į slaugos proceso planavimą ir (ar) aptarimą.
Keywords: patient autonomy