Operuojamo paciento sauga Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje - Zavackienė, Andželika (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
Sveikatos priežiūros sauga – vienas svarbiausių sveikatos priežiūros kokybės komponentų. Sparti medicinos mokslo ir praktikos, informacinių technologijų plėtra bei nuolatinė kaita daro sveikatos priežiūrą sudėtingesnę, todėl atsiranda didelė rizika ir klaidų atsiradimo potencialas. Tačiau taikant atitinkamas rizikos valdymo priemones, jas galima sumažinti arba pašalinti [1]. 2008 m. gegužę Pasaulio sveikatos organizacija (toliau – PSO), siekdama sumažinti chirurginių mirčių skaičių visame pasaulyje bei pagerinti pacientų saugumą, nenaudojant papildomų išteklių, išleido saugios chirurgijos lapo įgyvendinimo vadovą „Saugi chirurgija gelbsti gyvybes“.