Standartizuota anestezijos slaugytojo darbo vieta – saugesnis slaugytojas, saugesnis pacientas - Didvalė, Daiva (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
Anestezijos ir intensyviosios terapijos slaugytojo pareigybė reikalauja ne tik labai daug profesinių žinių ir įgūdžių, bet ir operatyvumo bei teisingos veiksmų taktikos, esant įvairioms klinikinėms situacijoms. Siekiant tai užtikrinti, būtina saugi standartizuota slaugytojo darbo vieta – visi medikamentai ir slaugos bei gydymo priemonės yra nedelsiant pasiekiamos ir vienodai sudėtos bei sužymėtos skirtingose darbo vietose anesteziologiniuose vežimėliuose. Saugi anestezija – tai priemonių ir veiksmų visuma, būtina užtikrinti saugią ir kokybišką perioperacinę priežiūrą. Saugios darbo sąlygos ir pacientų sauga yra neatsiejami dalykai standartizuota medicininių priemonių išdėstymo prasme.