Limfinės sistemos sutrikimai ir jų profilaktika paliatyviojoje slaugoje - Pocius, Eimantas; Matulevičienė, Rūta (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
Aktuali problema – limfinės sistemos sutrikimai, pasireiškiantys pacientams, kuriems reikalinga paliatyvioji slauga. Šia tema autoriai Eimantas Pocius, Rūta Matulevičienė siūlo du straipsnius. Pirmajame straipsnyje „Limfinės sistemos sutrikimai ir jų profilaktika paliatyviojoje slaugoje“ aptariama limfinės sistemos sutrikimų rūšys, jų atsiradimo priežastys, požymiai ir profilaktika. Antrajame straipsnyje „Specialiosios mankštos, skirtos limfinės sistemos sutrikimų profilaktikai ir gydymui paliatyviojoje slaugoje“, kuris bus spausdinamas kitame numeryje, plačiau aptariamas svarbus profilaktinis veiksmas – aktyvi fizinė veikla ir jos nauda bei konkrečios profilaktinės priemonės, esant limfinės sistemos sutrikimams; pateikiama mankštos pratimų iliustracinė medžiaga.