Principles of palliative care - Paškevičė, Alma (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
Lietuvoje sergamumas lėtinėmis progresuojančiomis ligomis ir piktybiniais navikais sparčiai didėja. Pagal Lietuvos sveikatos informacijos centro prie SAM pateiktus statistinius duomenis, vien tik sergamumas piktybiniais navikais Lietuvoje po nepriklausomybės atkūrimo per 15 metų padidėjo vos ne dvigubai: 1990 metais – 259,8 atvejo 100 000 gyventojų, o 2019 metais – 750,4.
Keywords: palliative care; principles of palliative care