2020-IEJI – SLAUGYTOJŲ IR AKUŠERIŲ METAI. SAM ir Lietuvos akušerių sąjunga skatins rinktis saugų gimdymą - SAM spaudos tarnyba, (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ir Lietuvos akušerių sąjunga (LAS) sutarė bendromis jėgomis skatinti Lietuvos moteris naudotis šiuolaikinės medicinos pasiekimais ir rinktis sau bei kūdikiui saugų gimdymą sveikatos priežiūros įstaigoje. Tai numatyta 2020 m. sausio 13 d. pasirašytoje sutartyje.