Can a book cure? - Interview with dr. Daiva Janavičiene, (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
Neseniai pasirodė Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Informacijos ir komunikacijos mokslų departamento Bibliotekininkystės ir bibliografijos tyrimų skyriaus vyriausiosios metodininkės-tyrėjos dr. Daivos Janavičienės knyga „Biblioterapija: teorija ir praktika“ (Vilnius, 2020). Tai pirmoji lietuvių autorės knyga apie knygų skaitymo terapinį poveikį. Plačiau papasakoti apie šią tyrinėjimų sritį, kur susiduria ir medicina, ir laisvalaikio leidimo forma skaitant knygas, apie biblioterapijos entuziastų veiklą Lietuvoje maloniai sutiko knygos autorė dr. Daiva Janavičienė. Ją kalbina redaktorė Teresė Gužauskienė.