Experience acquired during humanitarian mission in Armenia - Riaubiškis, Vytautas (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Birželio 19 d. iš Karinių oro pajėgų bazės Zokniuose į dviejų savaičių pirmąją Lietuvos humanitarinę misiją Armėnijoje išvyko 11 Lietuvos ekspertų ir medikų komanda. Misijos tikslas – padėti Armėnijos specialistams kovoti su COVID-19 iššūkiais. Operacijų štabą sudarė Ekstremalių situacijų operacijų valdymo centre dirbantys kariškiai, keli gydytojai ir slaugytojai. Jam vadovavo Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) patarėjas Marius Čiurlionis. Kartu su Santaros, Kauno klinikų medikais į tolimąją Armėniją išvyko ir dvi Respublikinės Panevėžio ligoninės Reanimacijos ir intensyviosios pagalbos skyriuje dirbančios bendrosios praktikos slaugytojos Laura Gurskienė ir Jolita Škudaitė.
Keywords: humanitarian aid; Armenia; international mission; nurses participating in the mission