Some Aspects of the Organization of Spiritual Care of Females with Oncogynecological diseases - Albrechtienė, Ingrida (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Kalbant apie onkologinių ligų gydymo efekty-vumą, vis dažniau akcentuojama dvasinė ramybė ir jos teigiamas poveikis siekiant optimalių gydymo rezultatų (1). Kiekvieno žmogaus dvasiniai poreikiai turėtų būti traktuojami kaip vienas iš sveikatos komponentų, kuris padeda stiprinti sveikatą ir siekti geresnių ligos valdymo rezultatų (2). Todėl teikiant pagalbą onkologiniams ligo-niams vis dažniau kreipiamas dėmesys į tikėjimą ir dvasingumą, akcentuojama psichologinė ir dvasinė gerovė (3).
Keywords: oncological diseases; spiritual care; quality of life