Nursing study program: a lifelong choice - Kocienė, Lina (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Šiandienos pasaulyje kasdien stebina naujausios technologijos, pažangūs gydymo būdai, unikalūs gydytojų gebėjimai. Negalima pamiršti, kad taip pat sparčiai keičiasi ir šiuolaikinio slaugytojo vaidmuo sveikatos priežiūros sektoriuje. Slaugos darbuotojai yra viena reikšmingiausių sveikatos apsaugos specialistų grupių, keičiasi jų darbo sąlygos ir uždaviniai, kyla naujų iššūkių, atsiranda naujų kompetencijų. Atsižvelgiant į besikeičiančius slaugos standartus ir vis didėjantį slaugos specialistų poreikį, Vilniaus universiteto (VU) Medicinos fakultete rudenį startavo naujos, modernios slaugos bakalauro ir magistro studijų programos.