Palliative care and symptom management - Ruževičienė, Danguolė (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Vystantis medicinos mokslui, tobulėjant technologijoms, atsirandant naujų gydymo metodų, gerėja vaikų, sergančių sunkiomis įgimtomis, įgytomis ir genetinėmis ligomis, išgyvenamumas. Taip pat daugėja neįgalių vaikų, sergančių gyvenimą trumpinančiomis, nepagydomomis, progresuojančiomis ligomis, kuriems yra būtina paliatyvioji pagalba (toliau tekste – PP). Vaikams, sergantiems sudėtingomis, dažnai retomis ligomis, kai pažeidžiami įvairūs organai ir sistemos, reikia kompleksinio medikamentinio gydymo, įvairių sričių specialistų priežiūros ir tam tikrų medicininių technologijų taikymo.