Participle limits and border zones - Žėkienė, Diana (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Dalyvis – veiksmažodžio forma, turinti ir veiksmažodžio, ir būdvardžio ypatybių. Apie jį gana daug kalbama mokykloje, tačiau jis vis tiek daugeliui lieka paslaptingas, iki galo nepažinus. Dalyvis, kaip veiksmažodžio forma, pradėta skirti jau pirmosiose lietuvių kalbos gramatikose.