Diet of patients with atopic eczema (atopic dermatitis) - Petkevičienė, Laisvūnė (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Įgimta egzema yra viena alerginių ligų, kaip ir bronchinė astma, alerginis nosies uždegimas (rinitas), alerginis akių gleivinės uždegimas (konjunktyvitas) ir dilgėlinė. Tai įgimtas sutrikimas – padidėjęs jautrumas svetimam baltymui.