Unable to diagnose causes of pain? Probably, it is a trigger point! - Pocius, Eimantas (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Daugybė organizmo patologijų sukelia įvairaus pobūdžio skausmą. Skausmas, ypač lėtinis, yra vienas pagrindinių veiksnių, kuris priverčia žmogų kreiptis medicininės pagalbos. Tačiau pasitaiko atvejų, kai žmogų kamuoja difuzinis – neapibrėžtos kilmės ir sunkiai lokalizuojamas – skausmas. Pacientas sunkiai gali apibūdinti jaučiamą skausmą, negali nusakyti galimos jo kilmės, periodiškumo. Medicinos personalui tenka atlikti įvairių diagnostinių tyrimų, kad išsiaiškintų, dėl kokios organizmo patologijos jaučiamas skausmas. Kuo daugiau diagnostinių priemonių taikoma, tuo didesnė tikimybė rasti organizmo sutrikimus. Tačiau net ir gydant diagnozuotas patologijas ne visada pavyksta numalšinti jaučiamą skausmą. Jei skausmas neišnyksta ar praėjus kuriam laikui po paskirto gydymo atsinaujina, galbūt reikėtų fizinės medicinos specialistų pagalbos? Tikėtina, kad taip.