Overview of quality of training courses organized by the Center of Excellence if Healthcare and Pharmacy Specialists in 2017 - Natka, Raimondas; Rastenytė, Karolina (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Visa sveikatos priežiūros įstaigų veikla yra nukreipta į paciento poreikių tenkinimą. Sveikatos priežiūros paslaugų kokybė sunkiai apibrėžiama ir pamatuojama. Pasaulio sveikatos organizacija leidinyje „Sveikata 2020“ kaip pagrindinį sveikatos politiką formuojantį tikslą iškelia sveikatos ir gerovės žymų pagerėjimą, mažinant nelygybę sveikatos priežiūros sektoriuje ir užtikrinant prieinamas sveikatos priežiūros paslaugas, kurios būtų universalios, teisingos, tvarios bei aukštos kokybės.