I am happy with opportunity to help people - Jankevičiūtė, Eglė (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Bendrosios praktikos slaugytojo profesija – ne vien tikslus techninis darbas, medicininių terminų išmanymas, tiksli žmogaus sandaros samprata kiekvienam, dar tik prisilietusiam ar jau nuėjusiam ilgą kelią šioje profesijoje. Tai dalis istorijos, tvirtai pagrindžiančios kilnius tikslus, drąsių žmonių nueitus sunkius kelius, kad šiandien mes, esami ar būsimi bendrosios praktikos slaugytojai, galėtume didžiuodamiesi tęsti jų darbus.