Lithuania needs us - Gudlenkytė, Julita (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
2018 metai Lietuvos valstybei ir visiems jos žmonėms neeiliniai. Šiemet vasario 16 dieną minėsime atkurtos Lietuvos 100-metį. 1918 metais buvo atkurta nepriklausoma Lietuvos valstybė ir taip atgaivinta šimtmečiais puoselėta Lietuvos valstybingumo tradicija. Kiekvienam iš mūsų ši sukaktis yra svarbi ir prasminga. Tai proga prisiminti tuos, kurių pastangomis gyvename laisvoje Lietuvoje ir esame lygiateisiai pasaulio tautų bendrijos nariai.Kartu tai proga susimąstyti apie ilgą ir sunkų nepriklausomybės kovų kelią iki 1990 metų Kovo 11-osios. Tai paskata pagalvoti, kuo mes, dabartiniai laisvos valstybės piliečiai, galime prisidėti prie savo šalies tobulėjimo. Kiekvieno iš mūsų pareiga ir privilegija dalyvauti kuriant modernią valstybę. Svarus ir labai reikšmingas vaidmuo tenka ir visiems sveikatos apsaugos sistemos darbuotojams.Minėdami Lietuvos valstybės atkūrimo 100-ąsias metines, rubrikoje „Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio metai“ būsimieji slaugytojai pasidalys mintimis apie savo gyvenimo kelio pasirinkimą, prasmę ir ateities siekius.