Every day we face stress - Žukauskienė, Daiva (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Vos gimęs kūdikis iš karto patenka į atšiaurų išorinį pasaulį ir susiduria su pakitusiomis aplinkos sąlygomis. Tai pirmasis stresas, o per gyvenimą jam teks ne kartą susidoroti su įvairiausiomis stresinėmis situacijomis. Gimsta kūdikiai kovotojai, sugniaužtais kumšteliais ir viso kūno hipertonusu. Gimsta kūdikiai apatiški, vangūs, kurie nenori imti krūties ir neturi gyvybinių jėgų reikalauti sau emocinio ir fizinio maisto.