Master’s studies options for extended practice nurses - Loreta Gudelienė-Gudelevičienė quastions, Doc. dr. Aurelija Blaževičienė answers to (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Lietuvos sveikatos mokslų universitete galima įgyti Išplėstinės praktikos slaugytojo profesinę kvalifikaciją. Išplėstinės praktikos slaugytojas verčiasi praktika savarankiškai, taip pat versdamasis praktika bendradarbiauja su kitais sveikatos priežiūros ir (ar) kitais specialistais. Išplėstinės praktikos slaugytojas, pasirinkęs anestezijos ir intensyvios terapijos specializaciją, gebės įvertinti paciento būklę pagal ASA fizinės būklės klasifikaciją, įvertinti galūnių ūmią ir lėtinę išemiją pagal Fonteno klasifikaciją, atlikti standartizuotą vaistinių preparatų ir švirkštų žymėjimą anesteziologijoje ir (ar) intensyviojoje terapijoje, raumenų ir rektalinę anesteziją ir kt. funkcijas savarankiškai ar konsultuojant bei prižiūrint gydytojui anesteziologui reanimatologui.