Nurses are allowed to issue prescriptions for reimbursable medicinal products - Loreta Gudelienė-Gudelevičienė, According to the information of the State Health Insurance Fund under the Ministry of Health (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Bendrosios praktikos, bendruomenės slaugytojams ir slaugytojams diabetologams suteikta teisė, gydytojui paskyrus, išrašyti pacientams daugumą medicinos pagalbos priemonių. Iš viso 2016 m. slaugytojai išrašė apie 3500 receptų medicinos pagalbos priemonių. 2017 m. pirmąjį pusmetį jau 3400. Slaugytojų išrašomų medicinos pagalbos priemonių receptų skaičius sparčiai auga.