About family - Žėkienė, Diana (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Kiekvienų metų gegužės antrą sekmadienį yra minima Tarptautinė šeimos diena.Kas yra šeima? Daugelis nustebtų, kad keliame tokį klausimą. Juk apie tai tiek daug prikalbėta įvairiuose mūsų visuomenės sluoksniuose – nuo pradinuko, rašančio mokyklinį rašinėlį, iki politikų, mėginančių apibrėžti „teisingą“ šeimos sąvoką ir primesti mums politinę teoriją. Taigi ir mūsų pastangos gali baigtis arba banalybių kartojimu, arba paprastų dalykų aiškinimu. Taip dažnai atsitinka, kai žodžiais bandome įprasminti pačius svarbiausius žmogui dalykus. Ko gero, nėra kito kelio, kaip tik žvilgtelėti į žodyną.