Pacientų, sergančių onkologine liga, informacijos poreikis apie chemoterapijos šalutinius reiškinius - Lesnikova, Lina; Gedrimė, Lina; Virbalienė, Akvilė (Slauga. Mokslas ir praktika, 2023)
Prieš pradedant onkologinės ligos gydymą, pacientų turima informacija apie chemoterapiją yra skirtinga. Kad vėžiu sergantys pacientai nenutrauktų gydymo, svarbu tinkamai informuoti juos apie galimus šalutinius reiškinius taikant gydymą chemoterapija. Norint suteikti tinkamą informaciją, būtina išsiaiškinti, kokios informacijos trūksta pacientams, sergantiems onkologine liga, kokius šalutinius požymius dažniausiai patiria pacientai po chemoterapijos ir koks yra slaugytojo vaidmuo informuojant pacientus apie chemoterapiją ir jos šalutinius reiškinius?